Olen ihan aloittelija kestovaippojen ompelussa. Vasta viime kesänä aloin ommella, mutta elämässä tapahtui iso muutos ja homma jäi kesken. Pari kuukautta sitten ompelin pari vaippaa ja nyt innostuin ja ehdin taas ommella. Tässä välillä olen etsinyt meille sopivia vaippamalleja ja kaavoja ja käyttänyt jonkin verran valmisvaippoja, joita olen netistä tilaillut. Kestoja meillä käyteltiin aika satunnaisesti, johtuen siitä, että vaippoja ei ole tarpeeksi vaan jouduin pesemään vaippoja päivittäin. Nyt tuo tilanne on korjaantunut ja kestoilurumba alkoi pyöriä viime viikolla, kun vaippoja sain ommeltua lisää. Ja lisää on tulossa... Aamulla kävin tilaamassa lisää kankaita. Nyt olen tehnyt lähinnä pul-taskuja kuivaliinaneuloksella, fleecellä ja coolmaxilla. Ja nyt nuo muutamat velourilla, jota en siis enää käytä sisäpintana/kuivaliinana. Velouria hommasin alunperin siksi, kun ajattelin, että se on mukavantuntuinen lapsen päällä. Myöhemmin luin, että se tuntuu märältä kastuessaan eikä johda kosteutta imuun. Seuraavaksi ompelen fleecetaskuja, kunhan kankaat saapuvat.

Sain viime viikolla ommeltua muutaman pul-taskun, joissa ulkopinta on brittipullia ja sisäpinta velouria. Olin vähän epävarma velourista kuivaliinakankaana ja kysyinkin asiasta kestovaippainfon keskustelupalstalta. Siellä kerrottiin sen sopivan, mutta mielestäni olisi kuitenkin kannattanut käyttää se velouria päälliskankaana. Se tuntuu nopeasti märältä, koska ei johda kosteutta pinnaltaan imuihin. Lyhyen vaihtovälin vaippana toimii kyllä. Itse käytän niin, että laitan vaipan päälle muotoonleikatun fleecekankaan kuivaliinaksi.

Suunnitelmissa olisi, että päästäisiin kertiksistä lähes kokonaan eroon eli niitä käytetään yövaippana ja reissussa ollessamme. Muuten olisi tarkoitus kestoilla. Laitan kuvia noista valmistuneista taskuista, kunhan ehdin. Ja niistä ihan ekoista ompeluksistani. Täytyy sanoa, että olen ommellut ennen tätä joskus yläasteella ja hieman pelotti alkaa ommella noita vaippoja, mutta rohkeasti vaan aloin ommella ja kyllähän se onnistui ihan hyvin. Työn jälki ei ole ehkä kaikkein siisteintä, mutta kotikäytössä vaipat ovat ihan jees. Ei niitä kukaan missään tarkemmin katsele ja mitä enemmän ompelen, niin kai se jälkikin siitä siistiytyy =)